Goed gevoel over voortraject Sale of the Rising Stars

22-01-2015

“Er is al echt veel interesse in ze getoond en het uitproberen ging tot nu toe goed. Er komen hier opvallend veel ‘verstandige’ mensen over de vloer die de jonge paarden op een nette manier testen. Dus niet overdreven veel en hoog springen. Of zelfs alleen maar even dressuur rijden met daarna een klein sprongetje om ze aan te voelen. De rest konden ze op de video’s zien”, vertelt Teus van den Brink.

Vanuit het buitenland is er veel vraag naar de springpaarden, maar ook vanuit eigen land. “Ik weet niet wat er straks allemaal gaat gebeuren tijdens de veiling en of ze daadwerkelijk makkelijk verkocht worden, maar het gevoel is goed. We hebben ook al diverse aanmeldingen om online te kunnen bieden.”

Ondanks dat de veilingpaarden de laatste tijd veel aan het werk zijn geweest, zijn ze nog lekker fit. Zaterdag 24 januari worden ze om 15.00 uur gepresenteerd tijdens het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten, waarna ze voor de laatste keer uitgeprobeerd kunnen worden op het voorterrein. De veiling gaat om 21.30 uur van start.

De Sale of the Rising Stars geniet steeds meer wereldwijde bekendheid doordat verkochte paarden opvallende successen in de springpistes neerzetten. Zo werd Castlefield Denver (v. Quasimodo Z) in 2013 reservekampioen op de wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Lanaken. Vorig jaar was de merrie E.La Carla H (Cantos) met 70.000 euro de veilingtopper.