Opbrengst bronzen paardenbeeld naar KWF

15-01-2018

De Sale of the Rising Stars, de springpaardenveiling van Teus van den Brink, trapt zaterdagavond 20 januari af met een veilingstuk waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat. Het gaat opnieuw om een bronzen beeld, vervaardigd door kunstenares Jacqueline van der Veer.

Het beeld dat vorig jaar geveild werd, bracht 3.000 euro op dat ten goede kwam aan Stichting KiKa. Gelukkige eigenaar was Indoor Drachten-bestuurslid Fré Nienhuis. Een jaar eerder werd een bronzen beeld voor 3.500 euro verkocht aan GMB-oprichter Arend van de Pol, waarna het bedrag op de rekening van KWF werd gestort.

Het paardenbeeld van dit jaar, grijs gekleurd doordat het gepatineerd is door een zuur wat erin gebrand wordt, is vrij werk van Jacqueline van der Veer. Zij werkt het meest in opdracht en creëert voornamelijk paarden- en hondenbeelden die exact lijken op de geliefde dieren van de opdrachtgevers.

De Sale of the Rising Stars gaat rond 21.00 uur van start en is te volgen via www.clipmyhorse.tv. Klanten vanuit de hele wereld hebben de laatste weken de stallen van Teus van den Brink in Nijkerkerveen bezocht om veilingpaarden uit te proberen. Het percentage verkochte paarden via Sale of the Rising Stars dat een FEI paspoort heeft is enorm en ze maken week in week op de (inter)nationale concoursen reclame voor de veiling.

Op zaterdagmiddag rond 15.00 uur worden de vijftien jonge springtalenten in de hoofdring van Indoor Drachten onder het zadel gepresenteerd, waarna er tijd is om ze op het voorterrein uit te proberen. Voor meer info, bel Teus van den Brink: 06-54232699.