Caesar wint GP Young Riders met Kim Hoogenraat

15-05-2017

Springamazone Kim Hoogenraat bevestigde zondag 14 mei haar goede vorm door met voormalig SOTRS-veilingpaard Caesar (v. Ukato) de Grote Prijs Young Riders in Opglabbeek te winnen. Na al een sterke prestatie in de landenwedstrijd eerder dit weekend en de gouden medaille tijdens het NK Young Riders in Mierlo geeft de amazone duidelijk haar visitekaartje af. Ze hoopt op deelname aan het EK.

In de landenwedstrijd was de amazone ook al succesvol. In de eerste omloop kreeg ze een tijdfout en in de tweede omloop tikte Caesar net de balk van de laatste hindernis eraf. “Dat was wel een beetje balen die fout op de laatste. Echt een veegfoutje. Dit paard heeft nooit meer dan een balk dus we hebben een lekker constante reeks op dit moment, maar of dit genoeg is voor het EK zal van de komende weken afhangen."

"Ik mag als Nederlands Kampioen in Wierden van start maar of ik daar in het team rijd is nog niet bekend. Ik rijd erg graag in Wierden, maar de week erna is Hagen al en direct daarna wordt het team bekend gemaakt. Het is dus nog niet 100% zeker waar ik zal gaan rijden want twee weken achter elkaar zo kort voor een EK is erg veel”.

De amazone heeft een realistische kijk op haar kansen: “Mijn paard is goed genoeg maar er zijn veel kanshebbers. Constant proberen te presteren en ons zo tot op het laatste selectiemoment bewijzen is het enige wat ik kan doen . Hopelijk vindt de bondscoach dat een plek in het team waard.”

Bron: Horses.nl


Gekoppelde paarden
Ceasar