Eclips

cat.nr.: 1
BTW plichtig: Ja
Verkocht voor: € 22000
geboren: 2009
geslacht: ruin
kleur: bruin
stokmaat: M
stamboek: KWPN

 

Namelus R  Concorde  Voltaire 
Flyer 
Eamelusiena  Joost 
Amelusiena 
Sirene  Mermus R  Burggraaf 
Dwermie 
Madonna  Boreas 
Wimpel 

Augustus 2015: international debuut met Robert Puck (AUT) en 2e en 8e prijs in Youngster Tour CSI Roosendaal

Veilingtekst:
Eclips is op veel fronten een opvallend springpaard. De combinatie Namelus R x Mermus R leverde al meerdere springtalenten op die duur verkocht werden in veilingen, zoals VION Cup-winnaar Boemerrang (260.000 Euro) en Cuba Libre (98.000 Euro). Tijdens het vrijspringen leek Eclips al zeer goed, maar onder het zadel toont hij veel potentie. Hij heeft veel bloed, springt patent en lijkt extreem voorzichtig.

De nakomelingen van elitemoeder Sirene doen het bovengemiddeld goed. In oktober 2012 finishte Donna (v. Wittinger) als 14e tijdens het Portugees kampioenschap voor vierjarigen en een maand later was halfzus Cantate (v. Cantos) de EPTM-topper in Deurne met 84,5 punten, waaronder een 9 voor reflexen en instelling.

Grootmoeder Madonna (v. Boreas) gaf het ZZ-springpaard Ratina (v. Kojak) en is zelf een halfzus van de internationale springhengst Dutch Falco en het nationale springpaard Hannibal. Overgrootmoeder Ishana (v. Ishan xx) is een volle zus van het internationale springpaard Isidoor, waarmee Jan ter Halle de Grote Prijs van Dortmund won.