Appy Cara, halfbroer van veilingpaard Froukjecara, naar Ramiro Quintana

23-12-2015

Met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft de Argentijn Ramiro Quintana het topspringpaard Appy Cara (v. Guidam) gekocht. De fantastische springende vos, halfbroer van veilingpaard Froukjecara, was in eigendom van Angelstone Partners en werd gereden door de Canadese amazone Erynn Ballard. “Sportief gezien een groot verlies, maar zakelijk gezien waanzinnig”, vertelt Erynn Ballard.

Met de Olympische Spelen komend jaar was het wel een moeilijke beslissing voor Ballard om haar beste paard te verkopen. “De laatste twee seizoenen verliepen al seen droom. We mochten Canada vertegenwoordigen in de Nations Cup in Mexico en behaalden super resultaten op het hoogste niveau. Angelstone Partners zijn geweldige supporters. Hun doel is jonge paarden kopen, ze verder op te laten leiden en uiteindelijk te verkopen. Ik ben er trots op om onderdeel te maken in het proces met Appy Cara en deel uit te maken van deze bijzondere verkoop.”

Erynn Ballard denkt haar nieuwe ‘Appy’ al op stal te hebben. Ze kocht dit jaar de zesjarige Extra B (Canturano x Quick Star), die gefokt is uit de volle zus van het olympisch springpaard Royal Power van Ian Millar.

Appy Cara is overigens een fokproduct van H.W.M. Hekking uit Raalte. Hij is gefokt uit het 1.30m springpaard Vera-Cara (Casco x Nimmerdor), die ook moeder is van onze vijfjarige Froukjecara (v. Eurocommerce Washington) die op 23 januari geveild wordt tijdens de Sale of the Rising Stars op Indoor Drachten. Deze vijfjarige merrie heeft al veel ervaring opgedaan op 1.20m niveau en wordt als een grote belofte gezien. Moeder Vera-Cara is een halfzus van onder andere het 1.60m springpaard Cascaya (Casco), 1.50m springpaard Zjonniecara (Washington) en twee 1.40m springpaarden van Guidam.

 

 Pictures

Linked horses
Froukjecara


Author: Wendy Scholten