Sale of the Rising Stars voor breed koperspubliek

22-12-2015

[PERSBERICHT] De Sale of the Rising Stars, de jaarlijkse springpaardenveiling van Teus van den Brink, viert zaterdag 23 januari haar zesde editie tijdens het internationaal CSI3* springweekend van Indoor Drachten. Teus van den Brink heeft vijftien paarden geselecteerd, waarvan hij hoge verwachtingen heeft.

“Afgelopen jaar verliep de Sale of the Rising Stars overweldigend, mede dankzij de goede referenties en mensen die vertrouwen in me toonden en durfden te kopen zonder dat ze zelf op het paard hebben gezeten. De lat tijdens het selecteren lag ook zeer hoog en dat heb ik dit jaar proberen door te voeren”, vertelt de springpaardenhandelaar uit Nijkerkerveen.

De geselecteerde veilingpaarden zijn voor een breed koperspubliek zeer interessant. Het aanbod bestaat van een 3,5-jarig talent tot en met een 6,5-jarige met reeds internationale ervaring. Te koop is onder meer Gezel (Zirocco Blue VDL x Indoctro), die in de top-10 finishte in de ISAH Cup 2015 voor vierjarige springpaarden. In de pedigrees zit ook veel prestatie. Zo is Froukjecara (Eurocommerce Washington x Casco) een halfzus van het Grand Prix-paard Appy Cara met Erynn Ballard. Glen Moray (Cassini II x Libero H) komt bijvoorbeeld uit de volle zus van het Grand Prix-springpaard Liberty met Laura Kraut. Nauw verwant aan het toppaard Nanta (v. Caridor) is Gijanta (Ukato x Celano). 

Gradetty (Crespo VDL x Silvio III) komt uit de halfzus van de beroemde Gassgow van Norman Dello Joio. Ezivona (Vigaro x Elmhorn) is gefokt uit de halfzus van de KWPN goedgekeurde 1.60m springhengst Unaniem. De moeder van Genesis HB (Carrera VDL x Wittinger VDL) is een halfzus van de KWPN-hengst Durango VDL. Haydo (Biscayo x Burgraaf) is op zijn beurt een halfbroer van de KWPN-hengst Gino.

Dat de eerder geveilde paarden zo voortreffelijk presteren in de sport, doet Van den Brink veel deugd. “Veel paarden hebben hun weg naar het buitenland gevonden, zijn met veel winst doorverkocht of werden voor andere veilingen geselecteerd.” Uit de kleine veilingjaargangen bereikten al vier paarden de finale van het WK jonge springpaarden in Lanaken, waarvan Castlefield Denver (Quasimodo Z) in 2013 zilver won.

Inmiddels staat de nieuwe collectie van Sale of the Rising Stars online op deze website. De presentatie op 23 januari in Drachten begint rond 14.30 uur, met ‘s avonds rond 21.30 uur de daadwerkelijke veiling. 

Volg ons ook via: www.facebook.com/saleoftherisingstars




Author: Wendy Scholten
Copyright photo: Digishots