Veel animo voor Sale of the Rising Stars

16-01-2016

Springpaardenhandelaar Teus van den Brink uit Nijkerkerveen merkt dat er veel belangstelling is voor de Sale of the Rising Stars, zijn veiling van jonge springpaarden die volgende week zaterdagavond 23 januari op Indoor Drachten plaatsvindt. Potentiële klanten uit binnen- en buitenland proberen dagelijks zijn jonge springtalenten uit, maar welke de duurste wordt durft hij niet te voorspellen.

“Ik krijg dagelijks de vraag welke van de veertien veilingpaarden de beste is, maar ik weet het niet. Zo weet ik ook niet wie de veilingtopper wordt. De ervaring leert dat dat niet te voorspellen is. Het is maar net wie er tijdens de veiling in de mood zijn en strijden om een paard. Ik merk wel dat een groepje paarden heel populair is onder de professionele ruiters”, vertelt Teus van den Brink.

De animo voor de paarden, zo vlak voor de veiling, stemt positief. “Er is veel vraag. Als het net zo gaat als vorig jaar, dan zou dat top zijn”, vertelt van den Brink. De veiling vindt tegelijk plaats tijdens het internationaal CSI3* springweekend van Indoor Drachten. ‘s Middags wordt de collectie springpaarden onder het zadel getoond, wat live te volgen is via www.clipmyhorse.tv. Na afloop is het mogelijk om de paarden zelf uit te proberen.

De Sale of the Rising Stars wordt voor de zesde keer gehouden en boogt op excellente referenties. Eerder verkocht talent maakt zich waar in de (inter)nationale springpistes en de verwachtingen van de nieuwe collectie zijn hooggespannen. De best bekeken paarden op youtube zijn Genesis HB (v. Carrera VDL), Gezel (v. Zirocco Blue), Glen Moray (v. Cassini II), Gigant SO (v. Spartacus), Froukjecara (v. Washington) en Gijanta (v. Ukato). Zou daar de veilingtopper tussen zitten?


Persbericht, auteur Wendy ScholtenGekoppelde paarden
Ezivona
Enamorado
Rádiháza Gitta
Cypress Hill WM Z
Froukjecara
H Day van Bareelhof Z
Gradetty
Gijanta
Gigant SO
Gezel
Guayarmina WV
Guillietta
Glen Moray
Genesis HB