SOTRS-paarden maken zelf de beste reclame

18-11-2016

Voor het zevende jaar op rij wil ik u uitnodigen om de nieuwe collectie van de Sale of the Rising Stars te bekijken. Een collectie waar ik trots op ben. De markt vraagt topkwaliteit en wij hebben topkwaliteit. Enkele paarden zijn nog heel jong, maar zo veelbelovend dat ik ze u niet wil onthouden. Ik verwacht er in de toekomst veel van te horen, net als van de eerder geveilde paarden.


De Sale of the Rising Stars heeft zich ruimschoots bewezen. Een goede selectie paarden aanbieden is stap één, maar nog belangrijker is wat er met de paarden gedaan wordt na de veiling. Elk jaar opnieuw ben ik dankbaar dat de kopers vertrouwen in mijn paarden stellen en zelfs durven te kopen zonder dat ze het paard zelf uitgeprobeerd hebben. Vele belandden op topspringstallen en zijn al snel zeer succesvol in de sport.

Verwonder je over de nieuwe collectie. What you see is what you get. De paarden springen geweldig op de video’s maar – veel belangrijker -  ook tijdens de trainingen en op de concoursen. Dat is pas kwaliteit. Grande Beau (Chello III VDL) is de Pools kampioen van de vijfjarige springpaarden. Of heeft u liever de KWPN-goedgekeurde hengst en VION Cup-winnaar van 2015, Gringo (Catoki)?

Een aantal verkochte SOTRS-paarden is inmiddels al doorgebroken op het hoogste niveau. De 9-jarige Constance (Indoctro) van Milena Pappas bijvoorbeeld debuteerde met Jessica Mendoza (GBR) op topniveau in de Grand Prix van de Global Champions Tour finale in Doha in november 2016.

De paarden ontwikkelen zich voortreffelijk. De 8-jarige Crispo (Contendro II) springt al 1.45-1.50m niveau met David Will (GER). Frederique Lebon finishte in augustus 2016 als 7e in de ISAH Cup voor 7-jarige springpaarden met Gradetty (Crespo VDL) en reed vervolgens op het WK jonge paarden in Lanaken. Ook Estella W (v. Carthino Z) met Frederique en Floyd O (Carthino) met Neal Fearon namen deel aan het WK. Froukjecara (Eurocommerce Washington), in 2016 door Vincent Voorn’s sponsoren Kees en Natasja Kleer aangekocht, springt ook sensationeel. Evalien (Ustinov) en Eurvette O (Douglas) zijn al internationaal succesvol op 1.40m niveau met respectievelijk Steven Veldhuis en Andreas Schou (DEN).

Kortom, de Sale of the Rising Stars-paarden maken zelf de beste reclame. Heeft u een paard uit de nieuwe collectie op het oog? Neem gerust contact met me op. U bent van harte welkom om het paard van uw keuze te proberen.

Teus van den Brink, Nijkerkerveen
info@stalvdbrink.nl