Sale of the Rising Stars haalt ruim 50.000 euro gemiddeld

24-01-2016

De zesde editie van de Sale of the Rising Stars is gisteravond op Indoor Drachten afgesloten met een omzet van 656.000 euro. De gemiddelde prijs van de dertien springpaarden van Teus van den Brink kwam uit op 50.462 euro. “Hoewel ik hoopte op een paar knallers in de veiling, zoals vorig jaar, is de veiling in doorsnee goed verlopen”, blikt Van den Brink terug.

De paarden bleven deze editie onder de 100.000 euro, al zaten de veelbelovende vijfjarigen Gezel (Zirocco Blue x Indoctro) en Gijanta (Ukato x Celano) met 95.000 euro daar niet ver vanaf. Gezel is aangekocht door Westlife Equestrian, terwijl Gijanta naar de stal van Tina Pol gaat. Deze Zwitserse paardeneigenaresse investeerde ook in Guayarmina WV (Wizzerd WV x Royal Bravour) voor 50.000 euro.

Zeven veilingpaarden werden voor 50.000 euro en meer verkocht. Vincent Voorn gaat de fantastisch springende Froukjecara (Eurocommerce Washington x Casco) rijden, die voor 80.000 euro is aangekocht door zijn sponsorsen Kees en Natasja Kleer van Kleer Delicatessen. Dolgelukkig met haar nieuwe belofte Gradetty (Crespo VDL x Silvio II) is Frederique Lebon, die de vosmerrie dankzij haar sponsor Brigitte Vonk binnenkort mee zal nemen naar de Sunshine Tour in Spanje. Topruiter Marc Houtzager sloeg voor 34.000 euro zijn slag bij Guillieta W (Vleut x Cartano).

Voor 50.000 euro verhuist H Day van Bareelhof Z (Hardrock x D-Day) naar de Verenigde Staten en is Gigant SO (Spartacus x Chin Chin) door de Belgische springruiter Karel Cox aangekocht.  Voor 40.000 euro vertrekt Glen Moray (Cassini II x Libero H) naar Griekenland.

“De paarden zijn bij goede mensen terecht gekomen”, is Teus van den Brink tevreden. De kans is groot dat ze een goede opleiding krijgen, waardoor de paarden op latere leeftijd veel van zich zullen laten horen.

Bij het openingsstuk, een schitterend bronzen paard van kunstenares Jacqueliene van der Veer, ontstond een biedduel tussen GMB-oprichter Arend van de Pol en (via de telefoon) verkeerschoolhouder Rinus Blom, waarbij Van de Pol aan het langste eind trok met 3.500 euro. De opbrengst komt ten goede aan het KWF Kanker Fonds.Officieel persbericht - auteur Wendy Scholten
Foto's te bestellen bij www.digishots.nlFoto's