Sale of the Rising Stars vervolgt in 2021

05-11-2020

Met de afzegging van Jumping Zwolle vanwege het Corona virus, verdween ook de jaarlijkse Sale of the Rising Stars stilletjes van het toneel. Teus van den Brink heeft nog naar andere mogelijkheden gekeken om zijn jonge springpaarden te veilen, maar is nu vastberaden om zijn pijlen op 2021 te richten.

“We hopen dat we volgend jaar de derde editie van Jumping Zwolle kunnen vieren en daarbij weer mijn veiling. Dit jaar werden zoveel online veilingen georganiseerd dat je bijna door de bomen het bos niet meer zag. Natuurlijk heb ik het ook overwogen, maar heel eerlijk gezegd weet ik nog niet of een online veiling wel zo goed loopt bij de echte kwaliteitspaarden die normaal gesproken in een hogere prijsklasse vallen. Klanten uit het buitenland kunnen niet overkomen en het uitproberen in deze tijd is toch lastiger. De Corona-regels veranderen steeds weer.”

Stal van den Brink heeft desondanks niet stil gezeten afgelopen jaar. “Ondanks de Corona hebben we toch wat paarden links en rechts kunnen verkopen, ja ook via andere veilingen. De heel bijzondere paarden heb ik aangehouden. Ik heb denk ik wel tien paarden van vier en vijf jaar op stal van uitzonderlijke klasse. Dat waren geweldige veilingpaarden geweest. Die mogen nu nog een jaar ouder worden, tenzij een klant langskomt. Iedereen blijft altijd welkom en kan die heel goede bij mij ook aan huis proberen en kopen.”

 
Auteur: Wendy Scholten