Peig van Amerongen: 'SOTRS paarden stevig op weg naar de top'

16-12-2015

Tijdens de Sale of the Rising Stars in 2015 werd Peig van Amerongen uit Ierland de nieuwe eigenaresse van de 5-jarige Floyd O (Carthino Z x Ferro). Met 160.000 euro was dit uitzonderlijke springtalent de veilingtopper. Peig was ook al eigenaresse van het voormalig veilingpaard Castlefield's Denver (Quasimodo Z x Ulft), die in 2013 de zilveren medaille won op de FEI World Breeding Championships  in Lanaken met Bertram Allen ( IRL). In januari zal Peig opnieuw naar Drachten in de hoop om weer jong talent vast te leggen. Lees hier haar testimonial: 
 
"Teus van den Brink heeft een uitzonderlijk scherp oog voor het spotten van talent en potentie in een jong paard. Dit, gecombineerd met Dennis; en Stefanie's talent en de toewijding en het harde werk van de hele familie, betekent dat ze niet alleen de hoogste kwaliteit presenteren maar u ook voorzien geweldige karakterpaarden.
 
Denver is een voorbeeld van een prachtige vondst van de SOTRS. Hij werd tijdens de veiling in 2013 door Teus verkocht en later aan ons verkocht als vijfjarige. Hij was een buitengewoon paard en het gevoel dat hij je gaf is niet te beschrijven. Ik heb nog nooit zo'n paard als hem gereden. Voor een dier met zo ongelooflijk veel kracht en persoonlijkheid, had hij een zacht karakter en een onschuld die hem zo ongelooflijk speciaal maakte. De aandacht voor detail in het vinden van dit type paard, al zo vroeg in hun carrière, is wat u kunt verwachten bij een bezoek aan de SOTRS.
 
Bij ons bezoek aan de SOTRS in 2015 hadden we geen specifiek paard in het achterhoofd, maar bij een paard als Floyd was het moeilijk om weg te lopen! Hij heeft een zeer sterke aanwezigheid waarmee hij boven de rest uitstijgt en heeft alle kwaliteiten die je wenst. Hij is groot en moedig, extra voorzichtig, heeft zeer veel vermogen en is ook nog eens een elegante beweger met een ontspannen, easy going temperament. Floyd heeft de geest van een ouder ervaren paard, maar zo veel wil en enthousiasme om te leren als een jonger paard. Het allerbelangrijkste is dat hij met je wil samenwerken, niet tegen. Hij zal voor je vechten wanneer je hem het meest nodig hebten dat is niet iets wat je een paard kan leren. 
 
Afgelopen seizoen was het rustig voor Floyd, hij deed het uitermate goed in een handvol jonge-paardenrubrieken en hij heeft veel geleerd in de internationale pistes zoals Lummen en Millstreet. Voor een tijdje stond ik zelf buitenspel door een blessure, waardoor Floyd getraind werd door Neal Fearon en Nicholas Butler. Er is geen haast met hem. We verwachten een zeer mooie toekomst. Begin 2016 hopen we Floyd mee te nemen naar een tour zodat hij meer ervaring opdoet en wie weet eindigen we in september op het WK inj Zangersheide."
 
Het is altijd een genoegen om de vooruitgang van een ​​jong talentvolle paard te volgen. Maar als je zo'n paard vindt op de Sale of the Risiing Stars is het nooit een verrassing dat het stevig op weg is naar de top van de sport. "


Gekoppelde paarden
Castlefield Denver
Floyd O